E-KATALOG

Dimniki

Dimniki - pomembno je vedeti

Dimnik je eden osnovnih gradbenih sestavnih delov vsakega objekta.

 

dimniki

 

Pri izbiri dimnika morate paziti, da izbrani premer (fi) tuljave dimnika ustreza tehničnim zahtevam izbrane peči ali kamina, ki bo priključen na dimnik, vsekakor pa premer tuljave ne sme biti prevelik.  

 

Smiselno je izbrati dimnik, pri katerem imajo zunanji plašči tudi zračnike, ki se uporabljajo za odvod ali dovod zraka v stanovanje ali kamin.

 

Dimniški sistem Schiedel

Zunanji del dimnika lahko zaključite z različnimi obložnimi elementi, saj imamo v ponudbi več različnih struktur in barv, lahko pa uporabite finalni set.

 

Če se želite izogniti prevelikim padavinskim vodam, vam priporočamo namestitev konusnega zaključka ali dimne kape.

 

 

Šamotni dimniki

Šamotni dimnik cevŠamotni dimniki se priporočajo za vgradnjo pri novogradnjah. Šamotne cevi v teh dimnikih odlikujejo odlične lastnosti v pogojih, kjer so prisotne visoke temperature in kisline, ki se izločajo pri izgorevanju različnih energentov in pa dolga življenska doba.

 

V ponudbi imamo dimnike več dobaviteljev:

  • Schiedel dimnike UNI Plus, Absolut in Multi
  • Slovenski dimnik
  • Ekoker

 

Inox dimniki


Inox dimnikiInox dimniki so dimniki z nerjavečimi kovinskimi dimniškimi cevmi, ki se uporabljajo za sanacije dimnikov v že obstoječih objektih. V ponudbi imamo Schiedel ICS dimnike z nerjavečimi dimniškimi cevmi in Schiedel Kerastar dimnike, kjer gre za kombinacijo keramičnih dimniških  cevi in plaščev iz nerjaveče pločevine.

 

 

Našo ponudbo si lahko ogledate v 

 

 

E-novice

Prijavite se na e-novice in bodite med

prvimi obveščenimi.