Domtrade
Žabnica 68
Žabnica
4209
Slovenija
info@domtrade.si
Facebook

Barve v vašem domu

Pomembno je, da barve izbiramo premišljeno in jih prilagodimo lastnemu načinu življenja, saj močno vplivajo na naše počutje. Spodnji članek pa naj vam bo v pomoč pri izbiri. 

 

Ker barve vplivajo na naša čustva in na delovanje našega uma, se moramo sredotočiti na barve, ki na nas vplivajo blagodejno.

Velik pomen prostoru daje svetloba, v temnejših prostorih moramo uporabljati hladne svetle tone, da v prostor vnesemo več svetlobe. 

 

Ravno tako lahko optično večje prostore zmanjšamo z uporabo toplih, temnejših ali različnih barv, z velikimi vzorci in kombinacijo različnih materialov in vzorcev.

V kratkih prostorih pa svetle barve optično podaljšamo. Visok strop deluje nižji v svetli topli barvi, učinek pa je še večji, če je prebarvan s temno toplo barvo.

 

Vsak od nas ima svoj spekter priljubljenih barv, ki izražajo njegovo osebnost in vplivajo na počutje. Nekaj osnovnih značilnosti barv pa je le dobro poznati pred sestavljanjem barvnih kombinacij v prostoru:

 

 

Kaj barve pomenijo?

 

Rdeča je strastna, drzna in hkrati nevarna. Je energična, dinamična in junaška, lahko pa daje vtis agresije in prepirljivosti. Ste pogosto brez energije? Obdajte se z rdečo v večji meri. Brez slabe vesti jo uporabite v kuhinji in spalnici, a pazite, ker spodbuja apetit.

 

Zelena je že dolgo znana kot barva plodnosti, rasti in narave. Zeleno lahko uporabimo v vsakem prostoru, najbolj pa se priporoča za spalnice, dnevne in delovne sobe. Izbrani zeleni odtenki nas lahko hkrati umirjajo ali poživljajo.

 

Rumena kot sonce. In res je tako. Ravno tako, kot nas poživi spomladansko sonce, rumena barva izžareva vedrost in svetlost. Mladost, igrivost in radovednost...prebarvajte stene v spalnici z rumeno in vsako jutro vas bo zbudilo sonce.

 

Modra pomiritev v prostorih, ki so namenjeni sprostitvi. Vodi nas v razmišljanje, svobodo in globino. Je najljubša barva številnih ljudi, zato je pogosto uporabljena v domovih in skupnih prostorih. Menda pa vpliva tudi na apetit, v nasprotju z rdečo, lahko z modro v kuhinji izgubite kakšen odvečen kilogram.

 

Bela nedolžna in čista. Ampak njena pretirana uporaba lahko deluje pretirano sterilno in čisto. Če pa jo kombiniramo z drugimi svetlimi odtenk, kot so svetlo modra in svetlo zelena, pa ustvarimo vzdušje miru. Še vedno pa je to najpogostejše uporabljena barva.

 

 

Kakšni pa so barvni trendi leta 2020?

 

Odgovor najdete TUKAJ

 

Za popoln odtenek pa obiščite naše mešalnice barv v Žabnici, Lescah in Kranju.

 

 

Priporočamo

PIGMENT ZA NIANSIRANJE JUB DIPI COLOR
Opis izdelka
PIGMENT ZA NIANSIRANJE JUB DIPI COLOR
ZIDNA BARVA JUB JUPOL GOLD
Več različic
Opis izdelka
ZIDNA BARVA JUB JUPOL GOLD