IR PANELI vas grejejo kot sonce

Že več kot 80 let je IR ogrevanje globalno uveljavljeno. Za človeški organizem je takšno ogrevanje od vseh oblik ogrevanja najbolj podobno naravnemu proceu segrevanja. Že vrsto let odlično služi v zdravstvene namene, uporabljajo ga porodnišnice v inkubatorjih, nadstandarni domovi za ostarele, privatne klinike, kjer sose za tovrstno ogrevanje odločili zaradi blagodejnih učinkov na telo in ugodje.

 

IR ogrevanje je priporočljivo za vse, ki želite zmanjšati stroške ogrevanje, imeti maksimalno udobje, zagotoviti zdravo mikroklimo, ter pozabiti na stroške vzdrževanja. 

 

Vse bolj izobražena javnost je IR panele prepoznala kot ekonomične, ker njihovo delovanje ni povezano z mitom neekonomičnosti pretvorbe električne energije v toplotno. IR panel električne energije neposredno ne pretvarja v toplotno, temveč v IR-svetlobo, ki pa nato obseva predmete v prostoru. Plošča iz keramične mešanice, ki je jedro panela, oddaja dolge infrardeče valove, zato je ta način ogrevanja bistveno drugačen kot pri toplozračnih ogrevalih. Pri panelih ogrevalno telo postane cel prostor, ker paneli ne ogrevajo zraka, temveč telesa, ti pa nato oddajo toploto v prostor.

 

Paneli nam dajejo bistveno večji občutek toplote, ker grejejo direktno nas.