Domtrade
Žabnica 68
Žabnica
4209
Slovenija
info@domtrade.si
Facebook

Gnojila in zatiranje škodljivcev

Gnojila in zatiranje škodljivcev

 

Gnojila in zatiranje škodljivcev, te besede pogosto slišimo vsi, ki imamo doma kakršnekoli rastline. Za svoje rastline radi poskrbimo, bodisi na vrtu, balkonu ali zelenicah. Skrb za rastline pa ni mačji kašelj.

 

Da bo posaditev uspešna je potrebno upoštevati veliko dejavnikov, med drugimi mesto posaditve, kakovost zemlje, ipd. Redna skrb za rastline vključuje redno zalivanje in dognojevanje, ravno tako je potrebno redno odstranjevati suhe in odpadle liste, kajti škodljivci se hitreje razmnožujejo in raje nahajajo na oslabelih delih rastlin, ki pa jih posledično še bolj oslabijo ali celo uničijo.

 

 

Zdravo rast podpirajo gnojila in zatiranje škodljivcev

 

Včasih pa kljub temu, da za svoje rastline redno in primerno skrbimo, škodljivci najdejo pot in se naselijo na njih. V nekaterih primerih, ko je rastlina dovolj močna in škodljivcev ni veliko se rastlina obrani sama. Ko pa rastlina ne zmore sama, smo na vrsti mi.

 

Pomagamo si z uporabo sredstev za zaščito rastlin oz. fitofarmacevtskimi sredstvi. Nekaj teh sredstev, ki so manj obremenilna za okolje in rastline, je na voljo široki potrošnji. Na voljo so v obliki pršilk, ki so že pripravljene za uporabo, palčk z gnojilom ali kot koncentrati.

 

Rastline vam bodo hvaležne, če jih boste ubranili škodljivcev in jim privoščili pravo mero gnojila za uspešno rast.