Gradbeni žerjavi z gradbenim materialom v somraku

Cement, apno, malte, ometi

Cement, apno, malte in ometi so nepogrešljiva vezivna gradiva, ki se jih uporabljajo v gradbeništvu.

 

Uporabljamo jih predvsem za zidanje in ometavanje, izdelavo zidov, stropov, talnih oblog in drugih elementov ter izvajanje sanacij. 

Cement

 

Nepogrešljivo vezivo pri vsaki gradnji je cement. Cement je hidravlično vezivo, ki se po hidrataciji (reakciji z vodo) strdi in veže. Ob tem iz cementne paste nastane trd cementni kamen, ki prenaša visoke tlačne obremenitve in je zato zelo primeren gradbeni material.

 

Najpomembnejši področji uporabe cementa sta proizvodnja malte in betona, kjer sta uporabljena kot lepilo naravnih ali umetnih agregatov, ki skupaj ustvarijo močan gradbeni material.

 

V naši ponudbi boste našli hitrosušeči oz. hitrovezni cement, zidarski cement in univerzalni cement.

 

Apno

 

Poleg cementa je tudi apno pomembna sestavina v gradbeništvu. Poznamo več vrst apna:

  • hidrirano apno,
  • gašeno apno,
  • gradbeniško apno,
  • parafinsko apno.

 

Gašeno apno je apno za beljenje apnenih ometov (starih in novih), za razkuževanje prostorov za živino in perutnino, za pripravo škropiv v sadjarstvu in vinogradništvu.

 

Uporablja se tudi v številne druge namene kot so sistemi za podpiranje življenja, gradnje cest, proizvodnje kovin, proizvodnja pesticidov,...

 

V gradbeništvu se uporablja kot priprava veziva za malte in proizvodnjo gradbenih izdelkov, ter obdelavo tal in asfaltnih mešanic.

 

Malta in omet

 

Malte so vezni material, sestavljajo jih mineralna veziva, agregat, voda in dodatki. Uporabljajo se za zidanje, ometavanje, prekrivanje zidov in stropov, hidroizolacijo in izdelavo podnih oblog. Uporabljajo se za ročno in strojno nanašanje.

 

Sveža malta mora biti dovolj plastična, lepljiva in se mora dobro prilegati na površino. Strjena malta pa mora imeti zadostno trdnost, stalno prostornino, obstojnost na zunanje vplive itd.

 

V našem gradbeništvu se malte najbolj uporablja za zidanje, ometavanje in izvajanje sanacij (sanacijska malta). Najbolj uporabljene malte so:

  • apnena malta,
  • cementna malta,
  • podaljšana malta,
  • šamotna malta.

Svetovanje

Mešalnice barv

Dostava

Izris kopalnice

Obročno plačevanje

Vgradnja z 9,5% DDV

Darilni boni