Gradbeni žerjavi z gradbenim materialom v somraku

Izolacija za stene

Steklena volna

 

Steklena volna je material, ki se uporablja za toplotno in zvočno izolacijo - v večini jo uporabljamo za manj zahtevna izolacijska dela, kot so podstrešja ter poševne in predelne stene. Namestimo jo med špirovce, kot dodaten sloj izolacije med špirovci ter kot zvočno izolacijo montažnih sten. Oblaganje fasad s stekleno volno se odsvetuje zaradi manjše trdnosti (v ta namen uporabimo kameno volno ali stiropor). 

 

V primerjavi s kameno volno je cenovno dostopnejša, a redkejša in lažja. Je tudi mehkejša in se zato zlahka prilagaja prostoru. Prednosti steklene volne sta tudi vodoodpornost in negorljivost

 

Sestava steklene volne temelji na kremenčevem pesku in recikliranem steklu. Steklena volna ne trohni in ne gnije, dosega pa do 60 % recikliranih materialov. Končni produkt in embalažo je možno reciklirati in ponovno uporabiti v proizvodnji.

 

Toplotna prevodnost steklene volne znaša med 0,03 in 0,045 W/mK - to pomeni, da  spada med najbolj učinkovite toplotne izolatorje.

 

Kamena volna

 

Kamena volna je podobno kot steklena volna material za toplotno in zvočno izolacijo. Izdelana je iz bazalta in diabaza. Z dodatki emulzije in veziv dobimo izdelek ki ga odlikujejo trdnost, vodoodbojnost in negorljivost. V primerjavi s stekleno, je kamena volna gostejša in težja ter posledično zagotavlja boljšo izolativnost. Izdelujejo jo v različnih oblikah, dimenzijah in gostotah. 

 

Primerna je za izolacijo vseh delov stavbe - ravnih in poševnih streh, votlih predelnih sten, podov in zunanjih fasadnih sten. Vgrajuje se jo lahko samostojno ali pa v kombinaciji z drugimi gradbenimi materiali, ki izolativnost konstrukcijskih sklopov še povečajo. Tako kot stekleno, je tudi kameno volno mogoče neomejeno reciklirati

 

Kamena volna je negorljiva in izolativna. Lahko prenese temperature nad 1.000 °C in je torej ključna sestavina pri požarno odpornih stavbah. Je tudi vodoodbojna in odporna proti gnitju in plesni. Prav tako je njena pozitivna lastnost dimenzijska stabilnost - kamena volna ohrani svoje značilnosti in jo v celotni življenjski dobi stavbe ni treba menjati ali obnavljati.

 

Omogoča tudi odlično akustično oz. zvočno izolacijo, zato je nadvse primerna za glasnejša urbana okolja npr. ob prometnejših cestah ali železnicah. 

 

Lesna volna

 

Lesna volna je izdelana iz razcefranih lesnih vlaken, obdelanih z vodo. Uporablja se za strešne, stenske in stropne konstrukcije znotraj stavbe. Glavne prednosti lesne volne so varovanje okolja, preprečevanje požara (ognjevarnost), absorpcija zvoka (akustična oz. zvočna izolacija) in enostavna konstrukcija.

 

Toplotna prevodnost izolacije iz lesnih vlaken je odvisna od debeline. Giblje se med 0,040 W/mK in 0,045 W/mK.

Svetovanje

Mešalnice barv

Dostava

Izris kopalnice

Obročno plačevanje

Vgradnja z 9,5% DDV

Darilni boni