Fasada v gradnji na hiši z gradbenim odrom

Dodatki za streho

 

Pri nas boste našli široko ponudbo kakovostnih dodatkov, ki so ključni za izgradnjo varne, trpežne in funkcionalne strešne kritine. Naši dodatki so natančno izbrani, da zagotovijo optimalno delovanje strešnega sistema in dolgo življenjsko dobo.

 

V našem prodajnem programu boste našli vse dodatke, ki jih potrebuje vaša streha. Z veseljem vam bodo pri odločitvah in izbiri pomagali naši prodajni svetovalci.

 

Sekundarna kritina

 

Sekundarna kritina se uporablja kot dodatna plast zaščite pod primarno (osnovno) strešno kritino in služi kot dodatna zaščita pred vdorom vode. Namenjena je zmanjševanju tveganja za puščanje vode v primeru, da bi osnovna kritina postala poškodovana ali bi prišlo do nepravilnosti pri njeni namestitvi.

 

Običajno se sekundarna kritina namesti neposredno na podkonstrukcijo strehe, preden se namesti osnovna strešna kritina. Ta dodatna plast po navadi ni vidna, saj jo prekrije osnovna kritina, vendar je ključna za celovitost strešnega sistema.

 

Žlebovi, snegolovi in kapne rešetke


Žlebovi so bistveni za učinkovito odvajanje deževnice s strehe. Naša ponudba vključuje visokokakovostne žlebove, ki so trpežni in estetsko privlačni.

 

Snegolovi preprečujejo nevarno padanje snega in ledu s strehe, s čimer varujejo ljudi in premoženje pod streho.

 

Kapne rešetke preprečujejo prekomerno nabiranje vode na strehi, s čimer ohranjajo njeno celovitost in zmanjšujejo obremenitve strešne konstrukcije.


Slemenski in odzračevalni elementi


Slemenski elementi: Gre za profile, ki se nahajajo na vrhu strehe, na stičišču dveh pobočij. Namen slemenskih elementov je zagotoviti trden spoj med dvema strešnima pobočjema ter preprečevati vdor vode v strešno konstrukcijo. So ključni za vodotesnost strehe, še posebej na mestih, kjer se strešna pobočja srečujejo.

 

Odzračevalni elementi: Ti elementi so zasnovani za omogočanje prezračevanja pod strešno kritino. Prezračevanje pod streho je pomembno za odvajanje odvečne vlage in preprečevanje kondenzacije. Prezračevalni elementi omogočajo pretok zraka, kar pomaga ohranjati zdravo okolje v podstrešnem prostoru in preprečuje morebitne 
težave, kot so plesen in gniloba. Običajno se namestijo na vrhu strehe ali na stičišču strešnih pobočij. Skupaj s slemenskimi elementi tvorijo odzračevalni del strešne konstrukcije, ki prispeva k optimalnemu delovanju strešnega sistema.

 

Pravilno načrtovanje in namestitev teh elementov sta ključna za zagotavljanje trajnosti strehe ter preprečevanje težav, povezanih z vlago in kondenzacijo.

Svetovanje

Mešalnice barv

Dostava

Izris kopalnice

Obročno plačevanje

Vgradnja z 9,5% DDV

Darilni boni