Mlad par ureja dom z barvami

Izravnalne mase za stene in strop

 

Stene, ki so ometane ali narejene iz betona ali mavčno kartonskih plošč običajno niso takoj primerne za barvanje. Zato je potrebno pred nanosom barvnega premaza na stene ali strop dobro pripraviti podlago za nadaljnjo obdelavo - za to uporabimo izravnalne mase, fugirne mase, glet mase, mase za bandažiranje in reparaturne kite. To bo pomembno vplivalo na oprijem in obstojnost končnega barvnega premaza.

Izravnalna masa

Izravnalna masa je idealna za fino glajenje notranjih zidnih in stropnih površin, ter za zapolnjevanje manjših vdolbin, razpok in lukenj, kar ustvarja enakomerno površino za nadaljnje delo. Odlikuje jo visoka paroprepustnost in tiksotropnost, možnost strojnega in ročnega nanašanja ter barvanja z vsemi vrstami zidnih disperzijskih barv.

 

Fugirna masa

Fugirna masa je namenjena izpolnjevanju spojev med ploščami, stenami ali tlaki, kar zagotavlja trdno in estetsko privlačno povezavo. Prav tako fugirna masa skrbi za uravnavanje napetosti, ki jih v oblogah povzročajo mehanske in fizikalne obremenitve, ob tem pa preprečuje kopičenje nečistoč v prostoru med ploščicami.

 

Lepilo za mavčne plošče

Lepilo za mavčne plošče omogoča trdno pritrditev plošč na zidane ali betonske stene, kar je ključno za stabilno in vzdržljivo konstrukcijo. Lepilo na osnovi mavca se hitro strdi in ga odlikuje dobra trdnost in oprijemljivost. Čas obdelave je 30 minut, poraba pa 2,3 kg do 3,5 kg na kvadratni meter.

 

Notranji omet

Notranji omet ustvarja dekorativno in zaščitno plast na stenah, ki lahko skrije nepravilnosti ter dodaja teksturo in slog prostoru. Uporablja se za stene in stropove na normalnih ometnih podlagah v notranjih prostorih. Pri večjih površinah in prostorih z vodno napeljavo (velike kuhinje, kompleksi za prhanje, kopališča) se priporoča uporaba cementnega osnovnega ometa.

 

Glet masa

Glet masa je idealna za doseganje popolnoma gladkih stenskih površin, pripravljenih za pleskanje ali druge zaključne obdelave. Uporablja se za zapolnjevanje manjših vdolbin in razpok. Prednost je zelo majhna poraba, mogoče jo je uporabiti v eno ali dvo slojnih nanosih za dokončanje stene. Januar 2023 Poslovna skrivnost!

 

Masa za bandažiranje

Masa za bandažiranje na osnovi mavca se uporablja za ročno fugiranje suhomontažnih sistemov kjer je potrebna vodoodbojnost in omogoča enostavno brušenje. Idealna je za fugiranje vodoodbojnih mavčnih plošč v prostorih z večjo vlago, kot so kopalnice. Masa v obliki prahu je pripravljena za mešanje. Odlikuje jo posebno mavčno vezivo, dobra oprijemljivost in hitra trdnost.

 

Reparaturni kit

Reparaturni kit na bazi mavca je hitra rešitev za izravnavo večjih vdolbin (5 cm) in neravnin, poškodb sten ali stropa. Omogoča enostavno popravilo in obnovo, uporablja pa se tudi za polnjenje instalacijskih kanalov, reg in fug... 

Svetovanje

Mešalnice barv

Dostava

Izris kopalnice

Obročno plačevanje

Vgradnja z 9,5% DDV

Darilni boni