Gradbeni žerjavi z gradbenim materialom v somraku

Gradbeni les

Posekan in posušen les se uporablja za različne namene. Les je bil eden najpomembnejših gradbenih materialov preko celotne zgodovine človeštva in ima pri gradnji pomembno vlogo še danes.


Gradbeni les je zelo enostaven za obdelavo. Omogoča izredno kratek čas gradnje in sledi smernicam trajnostnega razvoja. Gradbeni les je tudi prilagodljiv material in dopušča ogromno domišljije pri oblikovanju. Je požarno precej bolj varen, kot se zdi na prvi pogled, pa tudi zanesljiv ob upoštevanju gradbene fizike. Ima večjo nosilnost od jekla, pri čemer za pripravo porabimo precej manj energije.

 

Več o različnih vrstah lesa si preberite tukaj.

Lepljen les

 

Prednosti lepljenega lesa so izjemna obstojnost, stabilnost, čvrstost ter prijetna gladka površina. Lepljene lesene konstrukcijske elemente uporabljamo pri gradnji - predvsem za ostrešja, bivalne in druge prostore.

 

Žagan les

 

Žagan les se uporablja za izdelavo različnih elementov, kot so deske, letve in morali. Obdelan les se lahko nato uporabi za stenske, stropne in talne obloge, oboke, fasade, terase, verande in druge konstrukcije.

 

Ladijski pod

 

Ladijski pod je priljubljena talna obloga, saj v prostor vpelje domačnost, občutek topline in naraven videz. Za izdelavo ladijskega poda se lahko uporabljajo različne vrste lesa. Prednosti so odpornost na poškodbe, toplotna izolacija in dolga življenjska doba.

Svetovanje

Mešalnice barv

Dostava

Izris kopalnice

Obročno plačevanje

Vgradnja z 9,5% DDV

Darilni boni