Gradbeni žerjavi z gradbenim materialom v somraku

Zidaki

Zidaki so vrsta gradbenega materiala, ki se uporablja za zidanje nosilnih in predelnih sten, stebrov, škarp ter drugih elementov v zidani gradnji.

 

Vrste zidakov, ki so na voljo:

 

Betonski zidaki

 

Betonski zidaki so vsestranski gradbeni elementi. Uporabljamo jih predvsem za nosilne in pregradne stene, nosilne stebre, betonske škarpe in podobno. So nadvse trpežni ter odporni na različne vremenske razmere. Kvalitetni betonski zidaki imajo zelo dolgo življenjsko dobo.

 

  • Betonski zidaki dimenzij 30 cm in 25 cm se uporabljajo za zidavo nosilnih sten v kletnih prostorih
  • Betonski zidaki dimenzij 20 cm in 12 cm se uporabljajo za zidavo nenosilnih sten
  • Betonski vogalniki dimenzij 30 cm, 25 cm in 20 cm se uporabljajo za ustrezno protipotresno gradnjo.

 

Opečni zidaki

 

Opečni zidaki so modularni elementi iz gline, ki se uporabljajo za zidanje vseh vrst nosilnih in pregradnih zidov. Poleg uporabe klasičnih opečnih zidakov (modularec, NF opeka) se v zadnjem času povečuje uporaba termo opečnih zidakov. 

 

S posebnimi tehnologijami proizvajalci ustvarjajo mikro pore in paropropustnost opeke, s čimer se doseže boljša zvočna in toplotna izolativnost, s tem pa velik prihranek pri porabi energije za ogrevanje vašega doma.

 

Opečne preklade

 

Prednapete opečne preklade se izdelujejo v več dimenzijah, kar omogoča optimalno kombinacijo premostitve okenskih in vratnih odprtin različnih debelin zidov.

 

Na voljo so v dolžinah od 1 do 3 metrov s korakom 25 cm. Ob nakupu je glede dolžine opečne prednapete preklade potrebno upoštevati svetlo mero odprtine in minimalno naleganje 12 cm na vsaki strani.

 

Odlikuje jih visoka nosilnost, dobra toplotna izolacija, optimalna osnova za nanos ometa, minimalna teža in preprosta vgradnja.

 

Porobetonski “Siporeks” zidaki

 

Zidni bloki iz porobetona v sebi združujejo vrsto odličnih lastnosti kot so vrhunska toplotna izolativnost, požarna odpornost, potresna varnost in vsestranska uporabnost. Porobeton je enostaven za obdelavo in omogoča hitro napredovanje gradnje. Objekti, zgrajeni iz porobetona so trajni, varčni in zdravju prijazni.

 

Siporeks ali siporex, ki smo ga poznali v devetdesetih letih 20. stoletja in prej so nadomestili izboljšani izdelki iz porobetona. Porobetonske ali “Siporeks zidake” boste našli v naši ponudbi.

 

Opažni zidaki 

 

Opažni zidaki se uporabljajo predvsem za škarpe, temelje in kleti. So enostavni za uporabo, saj ne potrebujete opaženja - med posamezne bloke ni potrebno nanašati malte. Opažni zidaki so cenovno ugodni.

Svetovanje

Mešalnice barv

Dostava

Izris kopalnice

Obročno plačevanje

Vgradnja z 9,5% DDV

Darilni boni