Gradbeni žerjavi z gradbenim materialom v somraku

Zidaki

Zidaki so osnova za gradnjo nosilnih in predelnih sten. Večinoma se uporabljajo betonski zidaki in opečni zidaki, v zadnjem času so vse bolj iskani tudi termo opečni zidaki, ter zidaki iz plinobetona.

 

Betonski zidaki

Betonski zidaki debeline 30 cm in 25 cm se uporabljajo za zidavo nosilnih sten v kletnih prostorih. 

 

Betonski zidaki debeline 20 cm in 12 cm pa se uporabljajo za zidavo nenosilnih sten. Za ustrezno protipotresno gradnjo se uporabljajo betonski vogalniki debeline 30 cm, 25 cm in 20 cm.

 

Opečni zidaki

Za zidanje vseh vrst nosilnih in pregradnih zidov.

 

Poleg uporabe klasičnih opečnih zidakov (modularec, NF opeka) se v zadnjem času povečuje uporaba termo opečnih zidakov. 

 

S posebnimi tehnologijami proizvajalci ustvarjajo mikro pore in paropropustnost opeke, s čimer se doseže boljša zvočna in toplotna izolativnost, s tem pa velik prihranek pri porabi energije za ogrevanje vašega doma.

 

Porobeton siporeks zidaki

Zidni bloki iz porobetona v sebi združujejo vrsto odličnih lastnosti kot so vrhunska toplotna izolativnost, požarna odpornost, potresna varnost in vsestranska uporabnost. Porobeton je enostaven za obdelavo in omogoča hitro napredovanje gradnje. Objekti, zgrajeni iz porobetona so trajni, varčni in zdravju prijazni.

 

Šamotna opeka

Šamotna opeka se uporablja za oblogo peči in kaminov, je ognjevzdržna in je primerna za površine, ki so toplotno zelo obremenjene. Za pravilno vgradnjo priporočamo uporabo šamotne malte in šamotnega kita.

 

Opečne preklade

Prednapete opečne preklade se izdelujejo v več dimenzijah, kar omogoča optimalno kombinacijo premostitve okenskih in vratnih odprtin različnih debelin zidov.

 

Na voljo so v dolžinah od 1 do 3 metrov s korakom 25 cm. Ob nakupu je glede dolžine opečne prednapete preklade potrebno upoštevati svetlo mero odprtine in minimalno naleganje 12 cm na vsaki strani.

 

Odlikuje jih visoka nosilnost, dobra toplotna izolacija, optimalna osnova za nanos ometa, minimalna teža in preprosta vgradnja.

Svetovanje

Mešalnice barv

Dostava

Izris kopalnice

Obročno plačevanje

Vgradnja z 9,5% DDV

Darilni boni