Fasada v gradnji na hiši z gradbenim odrom

Fasadna lepila in lepilne malte

Fasadna lepila in lepilne malte

 

Fasadna lepila se uporabljajo za lepljenje izolativnih EPS ali XPS plošč in kamene volne ter za armiranje izolacije.

 

Pri izdelavi fasad izberite kakovostno lepilo, ki mora biti primerno za vašo podlago in vrsto izolacije. Pri proizvajalci fasadnih lepil je določeno tudi, katero lepilo je potrebno uporabiti pri izvedbi sistemske fasade. Vsi omenjeni sistemi vsebujejo lepila za fasade (mineralna, pastozna disperzijska, dvokomponentna, brezcementna), izolacije kot so stiropor, grafitni stiropor, paropropusten stiropor sive, grafitne, rumene, modre barve, mineralna kamena volna, EPS ali PIR pene 022, 026, 028, 029, 035, 037, 039.

 

Tukaj si preberite več o fasadnih lepilih in lepilnih maltah.

Fasadno lepilo

 

Uporaba: Fasadno lepilo je posebej oblikovano za pritrditev izolacijskih plošč na fasado stavbe, kar je del postopka toplotne izolacije fasade (sistem toplotne izolacije fasade - ETICS).

 

Lastnosti: Fasadna lepila so običajno izdelana na osnovi polimerov in imajo odlično oprijemljivost na različne podlage, kot so beton, opeka, les, in druge površine.

 

Trdnost in Elastičnost: Fasadna lepila so običajno zasnovana tako, da zagotavljajo trden oprijem in so hkrati dovolj elastična, da kompenzirajo gibanje podlage, na katero se nanesejo.

 

Lepilna malta

 

Uporaba: Lepilna malta se pogosto uporablja za pritrjevanje gradbenih elementov, kot so opeke, bloki, plošče, ploščice in drugi materiali.

 

Lastnosti: Lepilne malte so običajno mešanice veziva, peska in vode. So bolj strukturno močne in težje elastične kot fasadna lepila.

 

Trdnost: Lepilna malta je zasnovana tako, da zagotavlja trajno in trdno povezavo med gradbenimi elementi. V primerjavi s fasadnim lepilom je običajno manj elastična.

Svetovanje

Mešalnice barv

Dostava

Izris kopalnice

Obročno plačevanje

Vgradnja z 9,5% DDV

Darilni boni