Urejen vrt in okolica hiše

Kosilnice

Košnja = ročno ali strojno pospravljanje travnate površine.

Obvezno opravilo, če želimo imeti urejeno okolico.

 

Košnja trave vzdržuje trato na primerni višini in spodbuja pravilno rast. Za košenje se uporabljajo različne kosilnice, ki so danes že tehnološko dovršene, delujejo tiho in niso zahtevne za vzdrževanje. Poskrbeti moramo za redno vzdrževanje in kosilnica nam bo dolgo služila.

 

Izbira najbolj primerne kosilnice je odvisna od določenih dejavnikov, kot so:

  • velikost travnate površine
  • položnost / strmina terena
  • vaša časovna razpoložljivost

 

Pri večjih travnatih površinah razmislite o nakupu kosilnice s širšim rezilom, saj z njimi kosimo večjo površino. Ne pozabite pa preizkusiti teže kosilnice, saj vas bodo težje kosilnice pri košnji večjih travnikov in okolic hitreje utrudile. Izberite kosilnico z najboljšim kompromisom med njeno težo in širino rezila.

 

Večje naklone terena težko kosimo s kosilnicami težke kategorije. Veliko bolj primerne so kosilnice na nitko ali pa samohodne kosilnice. Samohodne kosilnice vam bodo olajšale potiskanje, kosilnice na nitko pa so zelo obvladljive in dinamične za uporabo, saj lahko z njimi kosimo težje dosegljive predele in detajle ter okoli ovir, naklon terena pa ni pomemben.

 

Za vse, ki nimate časa za redno košenje in urejanje travnatih površin, pa so na voljo robotske kosilnice. Te kosijo samodejno brez vaše prisotnosti, potrebujejo pa postavitev mejnega kabla okoli površin, ki jih želite kositi.

Njihova košnja je enakomerna po celotnem terenu, hkrati pa zaradi svoje lahke teže ne puščajo sledi koles na travi. Pri košnji so veliko tišje v primerjavi z ostalimi kosilnicami. Njihovo delovanje je okolju prijazno zahvaljujoč akumulatorja in samopolnilne funkcije v posebni polnilni postaji.

Svetovanje

Mešalnice barv

Dostava

Izris kopalnice

Obročno plačevanje

Vgradnja z 9,5% DDV

Darilni boni