Domtrade
Žabnica 68
Žabnica
4209
Slovenija
info@domtrade.si
Facebook

LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI FLEX

25 kg

Fleksibilno, cementno vezano, s polimeri obogateno lepilo za polaganje oblog v sloj debeline 3-5 mm.

Področje uporabe:

Za zunanje in notranje lepljenje talne in stenske keramike z nizko vodovpojnostjo, marmorja, naravnega in umetnega kamna. Na talnih in stenskih površinah estriha, betona in ometa.

Lastnosti:

  • Visoke sprijemne trdnosti
  • Dolg odprti čas
  • Odlično zadrževanje vode
  • Lahka obdelovalnost
  • Izdatnost
  • Razred C2TE po SIST EN 12004:2007

Poraba:

1,4 kg/m2 za 1 mm nanosa.

Podlaga:

Podlaga mora biti zadostno ravna, stabilna, trdna, čista, brez prahu, olja, ostankov maščob, voska, odstopajočih barv in umazanije. Ometi morajo biti zračno suhi, cementni estrihi pa stari najmanj 28 dni. Anhidridne estrihe, plinobeton in mavčne omete impregniramo z disperzijo.

Priprava lepilne mase:

Vsebino embalaže (25 kg) stresemo v 7-7,5 l čiste vode in jo z električnim mešalom mešamo tako dolgo, da dobimo homogeno maso srednjeplastične konsistence brez grudic. Maso pustimo 5 minut, da nabrekne, nakar jo tik pred uporabo ponovno dobro premešamo in po potrebi dodamo nekoliko vode. Tako pripravljeno lepilo je uporabno ca. 4 ure. Odprti čas nanešenega lepila je ca. 40 minut. Lepilu, ki je že v fazi vezanja, ne smemo dodajati vode za
povečanje preoblikovalnosti.

Lepljenje oblog:

Na očiščeno in trdno podlago nanesemo kontaktni sloj lepila, nanj z zobato gladilko z globino zob 4-6 mm razprostremo lepilno posteljico in vanjo vtisnemo obloge. Pohodnost talnih oblog po ca. 24 urah. Fugiranje stenskih ploščic po ca. 12 urah, talnih po ca. 24 urah.


Dodaj na seznam povpraševanja
LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI FLEX