LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI FLEX

LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI FLEX

3831117097518

Opis

LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI FLEX je cementno vezano in izjemno fleksibilno. Obogateno je s polimeri, namenjeno pa je polaganju oblog v sloj debeline 3-5 mm. Uporabljamo ga pri zunanjem in notranjem lepljenju talne in stenske keramike z nizko vodovpojnostjo, umetnega in naravnega kamna ter marmorja. Prav tako je namenjen lepljenju na talnih in stenskih površinah estriha, betona in ometa.

 

Vsebina: 25 kg

 

Lastnosti:

  •        Lahka obdelovalnost
  •        Dolg odprti čas
  •        Izjemno zadrževanje vode
  •        Visoke sprijemne trdnosti
  •        Izdatnost
  •        Razred: C2TE po SIST EN 12004:2007

 

Poraba: 1,4 kg/m2 za 1 mm nanosa

 

Podlaga:

Podlaga mora biti zadostno ravna, stabilna, trdna, čista, brez prahu, olja, ostankov maščob, voska, odstopajočih barv in umazanije. Ometi morajo biti zračno suhi, cementni estrihi pa stari najmanj 28 dni. Anhidridne estrihe, plinobeton in mavčne omete impregniramo z disperzijo.

 

Priprava lepilne mase:

Vsebino embalaže (25 kg) stresemo v 7-7,5 l čiste vode in jo z električnim mešalom mešamo tako dolgo, da dobimo homogeno maso srednjeplastične konsistence brez grudic. Maso pustimo 5 minut, da nabrekne, nakar jo tik pred uporabo ponovno dobro premešamo in po potrebi dodamo nekoliko vode. Tako pripravljeno lepilo je uporabno ca. 4 ure. Odprti čas nanešenega lepila je ca. 40 minut. Lepilu, ki je že v fazi vezanja, ne smemo dodajati vode za povečanje preoblikovalnosti.

 

Lepljenje oblog:

Na očiščeno in trdno podlago nanesemo kontaktni sloj lepila, nanj z zobato gladilko z globino zob 4-6 mm razprostremo lepilno posteljico in vanjo vtisnemo obloge. Pohodnost talnih oblog po ca. 24 urah. Fugiranje stenskih ploščic po ca. 12 urah, talnih po ca. 24 urah.