LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI STANDARD

LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI STANDARD

3831117097495

Opis

LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI STANDARD je cementno vezano in obogateno s polimeri. Namenjeno je polaganju ploščic v sloj debeline 3 mm. Lepilo uporabljamo pri  talnih in stenskih površinah estriha, betona in ometa tako zunaj kot znotraj.

 

Vsebina: 25 kg

 

Lastnosti:

  • Visoke sprijemne trdnosti
  • Povečana odpornost proti lezenju
  • Dolg odprt čas
  • Lahka obdelovalnost
  • Izdatnost
  • Klasifikacija: C1T po standardu EN 12004:2007

 

Poraba: 1,4 kg/m2 za 1 mm nanosa

 

Podlaga:

Podlaga mora biti zadostno ravna, stabilna, trdna, čista, brez prahu, olja, ostankov maščob, voska, odstopajočih barv in umazanije. Ometi morajo biti zračno suhi, cementni estrihi pa stari najmanj 28 dni. Anhidridne estrihe, plinobeton in mavčne omete impregniramo z disperzijo.

 

Priprava lepilne mase:

Vsebino embalaže (25 kg) stresemo v 6,75-7,75 l čiste vode in jo z električnim mešalom mešamo tako dolgo, da dobimo homogeno maso srednjeplastične konsistence brez grudic. Maso pustimo 10 minut, da nabrekne, nakar jo tik pred uporabo ponovno dobro premešamo in po potrebi dodamo nekoliko vode. Tako pripravljeno lepilo je uporabno ca. 4 ure. Odprti čas nanešenega lepila je ca. 30 minut. Lepilu, ki je že v fazi vezanja, ne smemo dodajati vode za povečanje preoblikovalnosti.

 

Lepljenje ploščic:

Na očiščeno in trdno podlago nanesemo kontaktni sloj lepila, nanj z zobato gladilko z globino zob 4-6 mm razprostremo lepilno posteljico in vanjo vtisnemo obloge. Pohodnost talnih oblog po ca. 24 urah. Fugiranje stenskih ploščic po ca. 12 urah, talnih po ca. 24 urah.