LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI SUPER FLEX

LEPILO ZA KERAMIKO TOP PROFI SUPER FLEX

Dimenzija

  • 20 kg

Opis

Fleksibilno, cementno vezano, s polimeri obogateno lepilo za polaganje oblog v sloj debeline 3 - 5 mm.

Področje uporabe:

Za zunanje in notranje lepljenje keramičnih ploščic, mozaika, novih ploščic na stare, težke stenske in talne keramike, naravnega in umetnega kamna, keramike v plavalnih bazenih, klinkerja, za lepljenje na talno gretje, mavčno-kartonske plošče in podlage iz litega asfalta (znotraj), kot tudi na vse običajne gradbene podlage.

Ker dosega visoke sprijemne trdnosti in fleksibilnost, se lahko uporablja povsod, kjer navadna lepila ne ustrezajo glede na vrsto obloge ali podlage.

Lastnosti:

  • Podaljšan odprti čas
  • Preprečuje zdrs ploščic
  • Fleksibilno lepilo
  • Za lepljenje novih ploščic na stare
  • Za lepljenje na talno gretje
  • Visoka sprijemna trdnost
  • Lahka obdelovalnost
  • Izdatnost
  • Zmrzlinska obstojnost

Poraba:

1,4 kg/m2 za 1 mm nanosa.

Podlaga:

Podlaga mora biti enakomerno vpojna, suha, homogena, nosilna, stabilna, trdna, zadostno ravna, nezmrznjena (nad +5°C), čista in brez prahu, olja, ostankov maščob, voska, odstopajočih barv in umazanije. Ometi morajo biti zračno suhi, cementni estrihi pa stari najmanj 28 dni. Anhidridne estrihe (mehansko brušene), lahek beton, plinobeton in mavčne omete pred nanašanjem lepila impregniramo s polimerno disperzijo.

Priprava lepilne mase:

Vsebino embalaže (20 kg) stresemo v 5,6-6,4 l čiste vode in jo z električnim mešalom mešamo tako dolgo, da dobimo homogeno maso srednjeplastične konsistence brez grudic. Maso pustimo 5 minut, da nabrekne, nakar jo tik pred uporabo ponovno dobro premešamo in po potrebi dodamo nekoliko vode. Lepilu, ki je že v fazi vezanja ne smemo dodajati vode za povečanje preoblikovalnosti. Tako pripravljeno lepilo je uporabno ca. 6 ur. Odprti čas nanešenega lepila je ca. 30 minut. Lepilu, ki je že v fazi vezanja, ne smemo dodajati vode za povečanje preoblikovalnosti.

Lepljenje oblog:

Na očiščeno podlago z gladilko nanesemo tanek sloj lepila. Izberemo zobato gladilko z globino zob od 6-8 mm, kar zagotavlja sloj lepila debeline 3-5 mm. Nato na sveži kontaktni sloj z zobato gladilko nanesemo in razprostremo dodatni sloj lepila. Keramične obloge moramo v svežo posteljico iz lepila vtisniti in vtrkati preden nastopi tvorba filma. Pri polaganju oblog na zahtevnejše površine (zunanje polaganje, bazeni) in na drugih področjih, ki zahtevajo popoln objem keramičnih oblog, priporočamo uporabo kombiniranega postopka, pri tem tankoslojno lepilo nanašamo tako na obložno površino, kot tudi na zadnjo stran keramičnih oblog. Pohodnost talnih oblog na betonu po ca. 24 urah. Fugiranje stenskih in talnih ploščic po ca. 24 urah.

Pri lepljenju keramike na vremenskim vplivom bolj izpostavljene površine priporočamo uporabo kombiniranega postopka, pri katerem lepilo nanesemo tako na površino, kot tudi na zadnjo stran keramičnih ploščic.