DOM TRADE NOVOLETNA JELKA - DIY

Letos smo se v Dom Tradu odločili, da postavimo malo drugačno novoletno jelko. Da pa si jo lahko postavite tudi vi, smo postopek slikali in vam pripravili kratka navodila. Vsekakor pa vsak ustvarjalec doda nekaj svojega in tako postane prav vsaka jelka unikatna.

 

Kaj smo uporabili, da je nastala Dom Trade novoletna jelka?

-          YTONG ZIDAKI (debelina 12,5cm)

-          Žaga za siporeks

-          Lepilo PU 130

-          Svinčnik zidarski

-          Dekoria barvni koncentrati

-          Šolski čopič

-          Lepenkarji

-          Vrvica

-          Veje bodike

-          Novoletne lučke

-          Filc in okrasne figure

-          TOP Energy drink :)

 

Ves material za izdelavo je na voljo v naših prodajnih centrih (z izjemo okraskov in lučk).

 

Postopek izdelave:

 

Postopek izdelave novoletne jelke

 

Pripravite si YTONG zidake, jih razporedite in dimenzijsko prerežete s pomočjo žage za siporeks. Predlagamo, da se lotite vsake vrste posebej in jo označite s številkami, tako si boste olajšali sestavljanje. Pri sestavljanju uporabite CONNECT PU 130 Lepilo za opeko in vse vrste zlepite med sabo, seveda zaradi skupne teže jelke to počnite na mestu kjer bo tudi jelka stala. Lepilo ima močan oprijem že po 30 minutah, zato lahko brez skrbi nadaljujete z okrasitvijo.

 

Okraševanje jelke

 

Vzemite zidarski svinčnik in se prepustite svoji domišljiji. Narišete lahko veje, liste, kroge, bunkice….kar vas poželi srce in vam bo lepšalo praznike. Ko boste končali z risanjem, pa je čas za zabavni del, ki ga lahko prepustite tudi starejšim otrokom. Šolski čopič in Dekoria barvni koncentrati so super kombinacija za barvanje vaše okrasitve, pa še odlično se primejo na siporeks.

 

Dom Trade novoletna jelka

 

Odlično, novoletna jelka že sedaj izgleda čudovito. Naslednji korak je okrasitev z vejami bodike. Mi smo za pomoč uporabili vrvico in lepenkarje. Lepenkarje smo s pomočjo kladiva zabili v siporeks in nanje z vrvico pritrdili veje bodike. Na veje bodike obesite novoletne lučke poljubnih barv.

 

Okrašena Domtrade jelka DIY

 

Za piko na i in dokončno dekoracijo na tla položite filc bele barve in ga okrasite s poljubnimi figurami, darilci, škrati, ipd… Tako izgleda Dom Trade novoletna jelka, ne dvomimo, da bodo nastale še lepše, bolj bogate in na sploh čudovite.

 

 

Seveda pa prvoten namen Ytong zidakov ni grajenje novoletne jelke, ampak iz njih gradimo domove. Vabimo vas, da si na njihovi spletni strani preberete zakaj zgraditi hišo iz porobetonskih zidakov https://www.ytong.si/