Akustični paneli: Uporaba in montaža

Akustični paneli so izjemno priljubljena rešitev za izboljšanje zvočne izolacije in absorpcije zvoka v različnih prostorih. Njihova uporaba lahko bistveno prispeva k ustvarjanju prijetnejšega in bolj udobnega okolja z zmanjšanjem nadležnega odboja zvoka, hrupa in odmeva.

 

Zvočna izolacija prostorov 

Visoki stropi in trde površine, kot so ploščice, beton ali steklo, povzročajo odbijanje zvoka med stenami in stropi. To povzroči odmev, ki je lahko zelo moteč za okolico. Akustične plošče FibroTech rešujejo to težavo in ne le dušijo zvok, ampak ustvarjajo tudi udobno, toplejšo in prijetno notranjo klimo ter pridih skandinavske estetike.

 

 

Akustični paneli

Akustični paneli FibroTech so na voljo v različicah BASIC, PROFF in UNIKA in manjši različici SQUARE.

  • Leseni akustični paneli BASIC, PROFF IN SQUARE so izdelani iz poliestra debeline 9 mm, mediapan plošč in furnirja iz pravega lesa z vzorci letnic. Lahko jih vgradimo v vse prostore, razen v tiste z visoko vlago.
  • Za akustične panele v kopalnici in drugih vlažnih prostorih so primerni UNIKA paneli. Izdelani iz recikliranega poliestra, folije in mediapan plošč, zato jih je izjemno preprosto brisati in čistiti.

 

Barve in dimenzije

  • BASIC akustični paneli (dimenzija 22 x 605 x 2440 mm) v barvah: dimljeni hrast, sivi hrast, oljeni hrast, oreh, svetli hrast, jesen in črni hrast.
  • SQUARE akustični paneli (dimenzija 22 x 520 x 520 mm) v barvah: dimljeni hrast, sivi hrast, oljeni hrast, oreh, svetli hrast, jesen in črni hrast.

 

 

Kako akustični paneli FibroTech ustavijo zvok

Ozke lesene letve širine 25 mm so nameščene na 9 mm poliestrski panel, ki ne odbija zvoka tako kot trdi materiali. Poliestrska FibroTech podlaga vpija zvok, izboljša akustiko in s tem ustvari ogromno razliko v prostoru. Če potrebujete dodatno zvočno izolativnost, lahko za panele položite še sloj mineralne volne. 

 

Montaža akustičnih panelov 

Vse panele je mogoče namestiti na stene in strope, vodoravno ali navpično s točkovnim lepljenjem in/ali vijačenjem. Potrebovali boste:

  • pištolo za montažno lepilo,
  • vodno tehtnico,
  • izvijač,
  • svinčnik in
  • vijake.

V kolikor boste rezali plošče uporabite žagin list z večjim številom zob. 

 

 

Vijačenje je opisano na spodnji sliki. Dimenzija vijakov naj bo 4,2 mm x 30 mm. 

 

 

Široko ponudbo akustičnih panelov si lahko ogledate v trgovinah DOM TRADE, kjer vam bodo naši prijazni prodajalci svetovali pri izbiri in namestitvi!