Naredi sam: Božično-novoletna dekoracija iz PVC cevi

Božično-novoletni čas je obdobje ustvarjalnosti in topline, ko se domovi odenejo v pravljične lučke in bleščeče okraske. Zakaj ne bi letos poskusili nekaj novega in sami naredili svoj božični okras ter se ob tem zabavali?

 

V tem blogu vam predstavljamo čudovito idejo za božično-novoletno dekoracijo, ki jo lahko ustvarite sami – lizike iz PVC cevi. Izdelava je enostavna in zabavna, pri tej dejavnosti pa lahko sodeluje cela družina. S to ustvarjalno idejo boste svoj dom okrasili s posebnim pridihom unikatnosti.

 

 

Zakaj PVC cevi?

 

PVC cevi so odličen material za ustvarjalne projekte. So lahke, prilagodljive in trajne. Poleg tega so cenovno ugodne, kar pomeni, da boste lahko ustvarjali brez skrbi glede proračuna.

 

 

Lizike iz PVC cevi

 

Materiali za izdelavo

 

Za izdelavo potrebujemo materiale, ki jih lahko najdemo v svoji garaži, so pa na voljo tudi v trgovinah Dom Trade:

 

 

 

 

 

 

 

Navodila za izdelavo

 

Korak 1: Sestavljanje PVC cevi v obliko lizike

 

Cevi sestavimo v obliko lizike in jih med seboj spojimo. Spodaj lahko cev zapremo s čepom. Če želimo večjo liziko, uporabimo cev v velikosti Φ 110 x 1000 mm, če manjšo pa v velikosti Φ 110 x 500 mm.

 

 

Korak 2: Barvanje PVC cevi z akrilnim sprejem

 

Celotno liziko pobarvamo z Smalto Acrilico Prof sprejem v barvi bela sijaj RAL 9010. Uporabimo lahko tudi signalno rdečo RAL 3020 – tako bo nastala obratna lizika (leva lizika na fotografiji).

To naredimo zunaj ali v garaži, kjer dobro zaščitimo tla in okolico. Nato počakamo, da se barva popolnoma posuši.

 

 

Korak 3: Ovijanje cevi s krep trakom

 

Ko se barva popolnoma posuši, cev ovijemo s krep trakom, tako da pustimo dele cevi nepolepljene.

 

 

Korak 4: Barvanje PVC cevi z drugo barvo

 

Z drugo barvo pobarvamo polepljeno cev. Če smo prej uporabili belo, zdaj uporabimo rdečo barvo, ali obratno. Počakamo, da se barva popolnoma posuši.

 

Ko je barva suha odstranimo krep trak.

 

 

Dodatni korak: Dodajanje novoletnih lučk

 

V PVC cev lahko z vrtalnikom naredimo luknje in skozenj speljemo novoletne lučke. Tako bo naša dekoracija še bolj praznična in vidna tudi v temi.

 

Naše unikatne božično-novoletne lizike so pripravljene!

 

 

Postavimo jih na dvorišče, ob vhodu ali pa jih uporabimo kot osrednji del naše notranje dekoracije. Poleg tega, da bomo svojemu domu dodali pridih praznikov, bomo s tem projektom ustvarili tudi trajen spomin na čas, ki ga bomo preživeli s svojimi najbližjimi.

 

Vesel Božič in srečno novo leto!