Vlaga: Preprečite nastanek v stanovanju

Zima je pred vrati! Poskrbite za zdravo bivanje in se pri tem izogibajte predvsem vlagi v stanovanju. Ta ima namreč lahko negativen vpliv na naše zdravje. Prekomerna vlaga vpliva na razvoj plesni in glivic, poveča možnost alergenov, ravno tako vpliva tudi na mišice in sklepe. V zimskih mesecih je težava še bolj pereča, saj se vlažnosti v mrzlih mesecih poveča. V primeru, da se je plesen v prostoru že pojavila, smo za vas pripravili navodila za njeno učinkovito odstranitev

 

Kako preprečiti nastanek vlage v stanovanju?

 

Vlaga – zimska nadloga

 

Zaradi povečanega mraza in padavin v zimskem času se v naših domovih nabere tudi prekomerna vlaga. Ta nadloga pa lahko prinaša neprijetne posledice v naš dom. Preberite nekaj nasvetov, kako doseči optimalno vlago v stanovanju pozimi.

 

Zračenje

 

Večkrat dnevno prezračite prostore, saj boste tako najlažje znižali vsebnost vlage v prostorih.

 

Odstranjevanje nabrane vlage

 

Če se vam na oknih ali drugih delih pohištva nabere vlaga, jo obrišite. S tem preprečite nastanek plesni ali drugih zdravju škodljivih zajedavcev.

 

Sušenje perila

 

Perilo sušite zunaj stanovanja, saj le to oddaja ogromno vlage v prostor. Če perilo sušite s sušilnim strojem, naj ima prostor dobro zračenje. Seveda bi bilo optimalno, da se sušilni stroj ne bi nahajal v vašem stanovanju.

 

Ogrevanje prostora

 

Priporočamo ogrevanje vseh prostorov, tudi če jih drugače ne ogrevate, saj centralna kurjava zmanjšuje vsebnost vlage v stanovanju.

 

Vlažnost v kopalnici

 

Za doseganje normalne vlage v prostoru se je potrebno ozreti tudi v kopalnico. Gre za prostor, kjer je vlage v času tuširanja največ, zato skrajšajte čas tuširanja in ne segrevajte vode preveč, da ne nastane prekomerna para v zraku.

 

Vpliv vlage na zdravje.

 

Še vedno pa kljub vsem ukrepom lahko pride do prekomerne vlažnosti v stanovanju. Na tem mestu vam priporočamo odstranjevalce vlage. Eden izmed vrhunskih na tem področju je CERESIT AERO 360°, ki učinkovito odstrani veliko odvečne vlage in je primeren za vse prostore.